Dit gebeurt er met is je lichaam tijdens het klimmen
Výcvik

Dit gebeurt er met is je lichaam tijdens het klimmen

Video: 10 Dingen Wat er Gebeurd als we Slapen! (Září 2020).

Anonim
klimmen, lichaam, veranderingen, průvodce

FOTO: POLAR

Je lichaam ondergaat een aantal serieuze veranderingen als je die steile helling op trapt - hieronder een korte lijst.

Naarmate de weg omhoog loopt, ondergaat is lichaam een ​​kettingreactie aan metabolische reads die die h h moment moment zelf misschien pijn doen, maar op lange termijn zo go is voij is zijn. Een overzicht van wat er met is lichaam gebeurt tijdens een klim.

Advertentie - Lees hieronder verder 1 Je benen

Heuvels zijn de sportschool van de natuur - je nápomocen, když je opuštěwen van kracht. Zodra je één graad omhoog fietst, sonor de zwaartekracht is terug naar beneden te duwen. Hoe steiler de hellingsgraad, motyka krachtiger de werking van de zwaartekracht. Datové údaje jsou k dispozici v podobě aanspreken om vooruit te blijven gaan. Heuvels beklimmen - zeker wanneer is dat zittend doet - heeft een grotere impact op je bilspieren, bovenbenen en kuiten dan wanneer je over een vlakke weg fietst. Klimmen versterkt niet alleen neuromusculaire verbindingen - zodat is meer spiervezels tot je beschikking hebt - maar breekt ook de kleine vezels in je spieren af. Je možné, že se vám podaří stát se rezem, waardoor diezelfde monsterklim is iedere keer makkelijker afgaat. Je trapfrequentie vertraagt ​​in een klim op natuurlijke wijze, maen een verset van 75 total 80 omwentelingen za minutu zorgt ervoor data is benen niet vermoeid worden voor is de top bereikt. Je omwentelingen obohacující een cadans van 90-100 stuwen je prachtig, maar weggelegd voor de groten der aarde.

2 Je hart

Met meer spieren die in actie moeten komen, moet je hart harder werken om zuurstof en voedingsstofrijk bloed rond te pompen. Al dat werk creëert weer warmte, wat nog meer werk voor is hart oplevert. Dit omdat bloed nodig je voor de huid zodat het kan zweten en afkoelen. Je hartslag zal 30 total 40 slagen za minutu hoger zijn wanneer je een heuvel opklimt dan wanneer je over vlakke paden fietst. Staim klimmen verhoogt je hartslag setkal nog eens vijf total tien slagen omdat je je bovenlichaam in be being betrekt: je armen, schouders en rug verbruiken meer zuurstof en verhogen daardoor de hartslag. Al deze inspanningen maken je hart sterker zodat het elke struska meer bloed rond kan pompen. (Dit is de reden waarom fitte fietsers een rusthartslag van 10 total 15 slagen per minuteut lager hebben dan hun minder getrainde collega's.) Over dit ingewikkelde process later meer.

3 Je bloedvaten

Heuvels beklimmen ver eog aan je bloedtoevoer en je lichaam reageert daarop door meer haarvaten in je spieren te ontwikkelen. Hierdoor krijgen je spiercellen al het benodigde bloed, rijk aan zuurstof en voedingsstoffen, om energy te productionen. Het is niet goed voor is hart om bloed rond te pompen als een open brandkraan terwijl je lichaam de essentiële vloeistof niet aan just spieren can bezorgen die het nodig hebben.

4 Je wat? Ja, je mitochondriën

Je mitochondriën zijn de energie producentende trouby in je cel en deze maken overuren tijdens het klimmen. Zoveel dat is lichaam zich aanpast door het aantal bestaande mitochondriën te verdubbelen en vergroten. Dit help for om zuurstof efficiënter te gebruiken en laktaat (een beur stof die is spieren producenten tijdens inspanning). Nápověda k odběru mléčných nápojů weer als energiebron te gebruiken. Daarom help het beklimmen van heuvels is lactaatdrempel verhogen, waardoor je bij hoge intensiteit in a aerobic zone kunt blijven en vet kunt verbranden. Datová hra je tvrdší kunt rijden voordat je écht vermoeid raakt.

5 Je romp

Je to základ pro stabilizaci na základě teorií, které mohou být použity. Je (schuine) buikspieren, rug en flanken zijn het kracht-toevoer-centrum en dragen de kracht die je genereert als je stuur widehoudt via je bovenlichaam over aan je onderlichaam. Odešlete to na mě, co se děje na pedalen uitoefenen. Deze kernspieren werken nog meer aan is stabiliteit als is it for het zadel komt om te klimmen. Klimmen versterkt je romp, maar andersom kun je het klimmen ook verbeteren door rompstabiliteitsoefeningen te doen buiten het fietsen om, om deze spieren beter bestand te maken tegen vermoeidheid tijdens het rijden.

6 Je bovenkamer